Hoe krijg ik mijn paarden gsm foto's mooier?

January 31, 2023 Presets

Mooie paarden foto kiekjes in 1 klik!


AAAAH mijn hele feed op instagram ziet er verschrikkelijk uit. Niks past bij elkaar.

HERKENBAAR? We leven in een tijd waarop we het liefste alles zo perfect mogelijk willen hebben. Netzoals die influenzers en instababes of wie dan ook op instagram of een ander socialmedia kanaal.

MAAR WIST JE DAT JIJ DIT OOK HEEL MAKKELIJK ZELF KUNT!

Ja in caps lock, want het is ook heel makkelijk. En ik ga je hieronder precies uitleggen hoe.


Dit stappenplan is voor iedere gsm iPhone of android te gebruiken. EN maar eenmalig nodig. In de preset download van mij zitten ten alle tijde de xmp, lrtemplate en DNG bestanden. Met de DNG bestanden gaan we aan de slag voor de presets op onze gsm te gebruiken.


Kijk je liever een filmpje? Scrol dan even naar onder!

Stap 1:

Heel belangrijk is natuurlijk hoe kom ik aan presets? Presets kun je overal kopen. Mijn presets verkoop ik via Etsy. Deze komen in een zip bestand.


Stap 2

Download het zip bestand op je gsm met de DNG bestanden. Zet deze download eventueel in een gsm bestanden map om op te slaan.


Stap 3

Nu dien je dit bestand te unzippen. Dit kun je doen door en app zoals izip. Bij mijn iPhone hoef ik maar op het bestand te klikken en unzipt deze.


Stap 4

Voor het kunnen gebruiken van de presets heb je Lightroom op je gsm nodig. Via onderstaande link kun je deze downloaden.

https://www.adobe.com/?sdid=49F59KY6


Stap 5

Nu je de lightroom app hebt gedownload en heb geopend gaan we verder. Maak in de Lightroom app een nieuw album met de naam van het preset pakket. Ik heb dus Western Portret Presets aangemaakt.


Stap 6

De .dng files/foto’s van de presets die je zojuist hebt unzipped ga je nu in lightroom zetten. Ga naar de album die je aangemaakt het en klik op de afbeelding met het plusje. Hier kun je de DNG files uit de bestanden op je gsm downloaden. Het zijn 10 presets, dus moet je ook 10 afbeeldingen op lightroom hebben staan.


Stap 7

Door de foto te openen hierna rechts boven op de 3 bolletjes te klikken en op voorinstelling maken te klikken maak je je preset aan. Benoem je voorinstelling/ preset hetzelfde als op de foto staat. Dit is het makkelijkste straks met het gebruiken hiervan.

Hieronder zie je staan groep voorinstellingen, vul hier de naam van het preset pakket in. In mijn voorbeeld dus Western Portret Presets. Zo sla je de preset op in deze groep. Doe dit nu met iedere foto/DNG file.


Stap 8

Nu kun je je presets gaan gebruiken. Voeg een aantal foto's toe in de app door op het plusje te klikken. Klik een toegevoegde afbeelding aan, scroll je onder in de balk naar rechts, tot je voorinstellingen ziet. Vervolgens kies je bij van u voor de groep presets die je zojuist hebt aangemaakt. In mijn geval is dit Western Portret Presets. Nu kun je lekker aan de slag met editen en je feed stylen.


Stap 9

Trouwens door op het download knopje boven aan en hierna te exporteren als kun je de afbeelding opslaan op je gsm! IDEAAAAL.


Mocht je het handiger vinden om een filmpje te kijken dan is dit hieronder mogelijk.


Have fun!


Liefs Sanne.