Hoe zoek en plan ik mijn fotografie locaties?

January 6, 2023 Photographer planners

Mijn fotografie seizoenen locatie planner.


IRRITANT HE?! Ja alweer niet weten welke fotolocatie je moet kiezen voor die ene fotoshoot. Met hond, paard of juist met dat ene leuke koppel of die te toffe familie.


Een tijdje geleden bedacht ik hoe ik het mijzelf makkelijk kon maken! JUIST, ja alle fotolocaties verzamelen. Maar nee niet saai in een excel bestand, maar leuk op een mooi canvas pdf. Met foto's erbij en goed geordend. Want ja zo ben ik alles heel erg geordend haha.


In deze planner is het mogelijk om de fotografie locaties per seizoen in te delen. Je kunt dus kijken welke locatie in welk seizoen het mooiste/beste is of misschien wel in meerdere seizoenen plaatsen. Denk aan die ene mooie bloesem locatie, deze plaats je natuurlijk in de kolom van de lente. Of dat mooie stukje bos wat zo goed oranje kleurt in oktober. Zet deze dan bij het seizoen: herfst.


Daarbij kun je ook je 5 favoriete fotoshoot locaties noteren. Maak hier bijvoorbeeld je favorieten locaties waar je zo snel mogelijk wilt fotograferen van of je favoriete locaties to be. Zo zie je in een oogopslag welke locatie je je klanten het liefste wilt aandragen.


Nu kijk ik per seizoen in de planner en kan ik heel snel een aantal leuke opties aan mijn klanten voorstellen. Geen gedoe, geen getwijfel en alles in een oogopslag daar. Wat hierbij belangrijk is om ten alle tijden op onderzoek uit te gaan voor nieuwe locaties. Zo kun je de originaliteit in de fotoshoot behouden en trekt het klanten eerder aan om nog eens terug te komen voor een andere locatie.


Have fun met het gebruiken van deze seizoenen planner!


Liefs Sanne.